Home > Lasermachines > Onze lasers 

 

CO2 laser Lasertechniek Nederland

 

 

 

  CO2 lasers voor lasersnijden en graveren

  Geschikt voor:

  Laser graveren van van kunststoffen, hout, mdf, trespa, steen, leder, metalen, glas etcetera.

  Laser snijden van van kunststoffen, hout, mdf, textiel, leder, karton, papier etcetera.

  Toepassingen: Logo’s , teksten, serienummers, afbeeldingen

  Varianten

  100, 130 of 150 watt

  Configuratie is inclusief

  Honingraat tafel, messen tafel, gemotoriseerde z-as, industriële waterkoeling, luchtcompressor, afzuigsysteem, auto focus, RD WORKS software, instelbare mA meter voor langere levensduur van de laserbuis.

  HS-11813 € 14.700,00 (Excl. Btw)  € 17.787,00 (Incl. Btw)
  HS-11815 € 15.700,00 (Excl. Btw)  € 18.997,00 (Incl. Btw)

  Wat is een CO2 laser?

  Door vernieuwde technieken halen wij het maximale vermogen uit uw lasermachine !

   

  Wat is een CO2 laser?

  Een traditionele CO2 laser is de meest breed inzetbare laser op de markt. Deze machines zijn geschikt voor het lasersnijden en laser graveren van tal van artikelen. Buiten PVC kun je met onze machines nagenoeg alles bewerken.
  De CO2 laser bestaat uit een gesloten behuizing met daarin een glazen laserbuis. Door aansturing van software produceert deze een laserstraal met een golflengte van 10,6 micrometer. De laserstraal gaat via een 3 tal spiegels door een focuslens en bereikt het materiaal.
  In de behuizing bevindt zich een x-as (horizontale as) en een Y-as (verticale as). Deze 2 assen worden aangestuurd door motoren.
  De motoren worden aangestuurd door de software en zorgen ervoor dat de laserkop met focuslens elk deel van de tafel kan bereiken. Door het samenspel van aansturing en aan- en uit gaan van de laserstraal kunt u producten met de laser graveren en/of lasersnijden.
  Al onze co2 lasermachines zijn uitgevoerd met een zogenaamde x-as. Deze x-as zorgt ervoor dat de tafel in hoogte regelbaar is, waardoor u ook hogere / dikkere producten kunt bewerken.

   

  Beschrijving

  Lasertechniek Nederland levert een complete lijn CO2 laser machines van excellente kwaliteit. Deze CO2 lasers zijn nauwkeurig, snel, betrouwbaar en breed inzetbaar. Dit type CO2 laser wordt vaak gebruikt in bedrijfsmatige omgeving waarbij het kunnen bewerken van een breed scala aan materialen belangrijk is

   

  Werking

  De configuratie van een CO2 laser bestaat uit een lasermachine, koeling (chiller) van de laserbuis, lucht compressor, afzuig systeem en lasersoftware. Digitale ontwerpen brengt u over naar de lasersoftware “RD Works”, waarbij u de parameters graveren en / of snijden wijzigt. Vervolgens brengt u de voorbereidde bestanden middels wifi of usb verbinding over naar de lasermachine en start u het proces.

   

  Keuze in werkoppervlak en vermogen

  Om tot een juiste aanschaf van uw machine te komen, kunt u in onderstaand overzicht een keuze maken uit de beschikbare afmetingen (bewerkbaar gebied) en laserbuis vermogen.

  60 watt 90 watt 100 watt 130 watt 150 watt
  300 x 400 mm X
  400 x 600 mm X
  600 x 900 mm X
  900 x 1300 mm X X
  1000 x 1800 mm X X
  1300 x 2500 mm X X

   

  Multi inzetbaar

  Dit type lasermachine is zeer breed inzetbaar.
  Met een co2 laser kunt u onderstaande materialen lasersnijden;
  Acrylaat, diverse soorten kunststoffen, fineer, foam soorten zonder pvc, hout papier en karton, leder, linoleum, mdf, rubber, siliconen rubber, textiel. Het snijden van pvc en pvc houdende materialen raden wij u sterk af in verband met het ontstaan van het uiterst giftige chloorgas.
  De volgende materialen kunt u met deze machines perfect graveren ;
  automatten, beton, foam soorten zonder pvc, geanodiseerd aluminium, glas, hout, karton, diverse soorten kunststoffen, kurk, leder, leisteen, marmer, mdf, metalen (m.b.v. bv cermark spray), natuursteen, papier, rubber, siliconen rubber, spiegel en trespa.

   

  Software

  Al onze CO2 lasers zijn voorzien van het zeer krachtige en gebruiksvriendelijke programma RD Works van Ruida. Lasersnijden of lasergraveren is met deze software perfect te combineren tot één laserjob. Op het grafische display van de machine kunt u gemakkelijk een “0 punt” vastzetten of de automatische focushoogte waarover onze machines beschikken, instellen.
  De machine wordt gekalibreerd en afgesteld, zodat de software is afgestemd op de CO2 laser. De RD Works software is eenvoudig te bedienen en heeft tal van mogelijkheden om serienummers, teksten, logo’s en foto’s snel en eenvoudig in uw producten te graveren of uit te snijden.

   

  Onderhoud

  De CO2 lasers behoeven zeer weinig onderhoud. Toch is onderhoud ook bij deze machines noodzakelijk.
  Natuurlijk is het mogelijk dit onderhoud in uw eigen beheer uit te voeren. Desgewenst kunnen wij u een onderhoudscontract (link naar onderhoudscontract) aanbieden, waarbij het zelfs mogelijk is dat u tijdens eventuele calamiteiten de beschikking krijgt over een vervangende laser.

   

  Veiligheid

  De CO2 lasermachines vallen in de categorie laserklasse 1. Concreet gezien betekend dit dat u zonder het nemen van extra veiligheidsmaatregelen met deze machine kunt werken. Een Nederlandstalige handleiding, CE certificering en certificaat volgens NEN3140/NEN-EN50110 is natuurlijk bijgesloten. Het bedienen van de laser apparatuur door ondeskundige gebruikers sluiten wij uit door gebruik te maken van de sleutelschakelaar. Bovendien is elk systeem voorzien van een noodschakelaar. Mocht de toegangsdeur naar de laser tijdens het proces worden geopend, stopt de laser direct. Tevens zijn alle assen spanningsvrij op dat moment, waardoor beklemmingsgevaar niet mogelijk is. Deze laser voldoet aan de hoogste normeringen en is zelfs geschikt voor scholen en opleidings centra.
  Uw veiligheid staat ALTIJD voorop !
  Dat is tevens de reden dat we onze lasermachines steeds verder door ontwikkelen.

  Luchtafzuiging & filtering

  Een goede afzuiging van stof, damp en gas is bij dit type lasermachine erg belangrijk.
  Lasertechniek Nederland levert zowel afzuig ventilatoren als complete systemen welke de stof, damp en gassen afzuigen en filteren (link naar afzuiging)

   

  Ontwikkeling in techniek

  Enkele jaren geleden was het programma lasercut bijzonder populair en vaak toegepast. Het nadeel van deze laser bewerkings software was het verliezen van de connectie met de pc. Tegenwoordig worden al onze machines uitgerust met intelligente software van RD Works.
  Het sterke punten van dit programma zijn ;
  • Stabiele connectie met de pc, zelfs aansturing via wifi mogelijk
  • Automatisch doornummeren van producten
  • Grafisch touch display
  • Voor het graveren van plaatjes heeft u géén software extra nodig

   

  Hoe maakt u de juiste keuze

  Tijdens een demonstratie van de machine waarbij we uw producten met de laser bewerken stellen we de voor u meest geschikte machine samen. Belangrijk hierbij is het benodigde laservermogen, het formaat van de tafel en de eventuele noodzaak van een rotatie module voor rond graveren.
  Lasertechniek Nederland raad u aan vrijblijvend een bezoek te brengen aan onze showroom / demonstratie ruimte, zodat u een duidelijk beeld krijgt wat de mogelijkheden van laserbewerking voor uw producten zijn.

   


  Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/lasertechniek/domains/lasertechnieknederland.nl/public_html/wp-content/themes/blu/framework/modules/widgets/button-widget/button.php on line 119